U bent hier

Visie & missie

VZW IPSO - Gent biedt ondersteuning voor mensen met een psychische en/ of sociale kwetsbaarheid op verschillende levensdomeinen ( wonen - leven - werken - vrije tijd).
 
Centraal binnen de werking staat het herstelgericht werken. Herstel betekent leren omgaan met de psychische kwetsbaarheid. Daarom zoeken we samen naar ieders traject om een eigen leven op te bouwen, met een plaats voor zijn/haar kwetsbaarheid, maar vooral aandacht voor de krachten en kwaliteiten die ieder mens in zich draagt. 
We gaan samen op weg, met de cliënt, met de familie en met de omgeving om de eigen plaats in de maatschappij te achterhalen.
Dit houdt een wederzijdse respectvolle basishouding in, rekening houdend met het uniek zijn van elke psychische kwetsbaarheid. Andere waarde die belangrijk zijn binnen onze werking zijn positieve aanvaarding, hoop en het bevorderen van zelfstandigheid.
Ondersteuning is van groot belang, maar we gaan niet overnemen. Er is dus ruimte voor een maximale eigen regie door de cliënt, zodat je zelf mee richting kan geven.